Nyttig å vite

Baderom

Alle bad i borettslaget ble pusset opp i regi av borettslaget i 2004/2005. Da ble alle rørstammer byttet ut og det ble lagt nye rør, sluk og avløpsrør til samtlige leiligheter. I den forbindelse fikk alle andelseiere en mappe med våtromssertifikat og informasjon om vedlikehold av badet. Borettslaget sitter ikke på kopi av dokumentasjonen for hvert enkelt bad.

Hovedsluket er omtrent midt på gulvet, mens i dusjen er det et hjelpesluk. Det er opplegg til vaskemaskin og det går et avløpsrør fra veggen og inn til hovedsluket. Det samme gjelder fra servant til hovedsluket. Det ble installert vegghengt toalett i de fleste bad, men det var noen på andelseiere som ønsket å ha fastmontert toalett. Til det vegghengte toalettet er det en lekkasjesikring på siden av kassen.

Alle rørene går i taket på badet, stengekranene er ved luken i taket over toalettet. Derfra går det vannrør (såkalt rør-i-rør system) til kjøkken, servant, vaskemaskin og dusj. Soilen som er gjennomgående fra kjeller til loft er i samme hjørne.

Planløsningen varierer noe fra leilighet til leilighet, men rørføringer er nokså like i alle leiligheter. Innredningen kunne den enkelte andelseier velge selv. De fleste kjøpte nytt, mens noen valgte å montere tilbake den innredningen de hadde fra før.